28 januari 2022

Zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren of SEA Search engine advertising(geen SEO) is het kopen van een advertentieruimte van een zoekmachine. Dit gebeurt onder vorm van gesponsorde berichten die verschijnen als er naar iets wordt gezocht in uw branche. Deze ruimte kan via de verschillende zoekmachines gekocht worden en helpt u ook aan meer bezoekers voor uw site.

SEA en wat is het verschil met SEO?

Zoekmachine adverteren (SEA) is verschillend van zoekmachine optimalisering(SEO), alhoewel beiden veel overeenkomsten hebben. SEO zorgt voor de optimalisatie van uw site zodat u hoger in google kan ranken. Dit door middel van gebruik juiste zoekwoorden, de juiste indeling van tekst, gebruik html en allerlei verschillende technieken die bezoekers lokken naar uw site. Zoekmachine adverteren gebeurt ook met de nodige technieken van optimalisatie maar in het kader van gesponsorde advertenties die gelinkt worden aan wat men zoekt op de zoekmachine. Hier geldt ook het principe van hoe beter de advertentie geoptimaliseerd wordt, hoe hoger uw advertentie geplaatst wordt bij bepaalde zoekresultaten. Deze zoekresultaten sluiten aan bij uw advertentie die wordt gelinkt. Het grote verschil tussen beide is dat zoekmachine adverteren geld kost voor het plaatsen van uw advertentie.

Waar zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren kan via de zoekmachines google en bing. Google wordt nog steeds het meeste gebruikt als u niet goed weet welke zoekmachine te kiezen. Er zijn verschillende manieren om het bedrag te bepalen die u wenst uit te geven. U bepaalt hoeveel u betaalt na het kiezen van hoeveel keer uw advertentie moet verschijnen via de gelinkte zoekresultaten. De betaling gebeurt na het voldoen van de bereikte resultaten. Zolang deze nog niet zijn voldaan, dient u niet te betalen voor de advertentieruimte. U kan zelf regio, land en het aantal kliks van uw advertentie nauwgezet opvolgen

Dit heb je misschien gemist