28 januari 2022

Opleiding boekhouden

Misschien wil je graag een baan als boekhouder of heb je je eigen bedrijf en wil je je eigen boekhouding gaan doen. Voor beide opties is de opleiding boekhouden perfect. In deze opleiding boekhouden leer je alles over boekhouden en hoe je dat goed moet doen. Je leert bepaalde technieken over boekhouden en je het beste alles bij kan houden. De opleiding is niet lang en in een korte tijd leer je al veel over boekhouding. De opleiding boekhouden duurt maar 10 lessen en eindigt in een examen. Hierna heb je alle kennis die je nodig hebt om een functie binnen boekhouding te zoeken of om de boekhouding van je eigen bedrijf te doen.

De opleiding boekhouden, oftewel de Basiskennis Boekhouden opleiding is perfect om in een korte tijd veel te leren. Ook mensen die al in boekhouding werken, of hier even een pauze van hebben gehad hebben ook baat aan de opleiding. Daarnaast staat het mooi op je cv, het is echt een pluspunt. Veel bedrijven zoeken namelijk een boekhouder. Als je de opleiding op je cv hebt staan, zul je snel worden aangenomen. Als je je nog meer wil verdiepen in de boekhouding, kun je als vervolgopleiding de Basiskennis Calculatie of Praktijkdiploma Boekhouden gaan doen.

Inhoud opleiding boekhouden

Een opleiding boekhouden heeft dus vele voordelen. Het is wel belangrijk dat je Nederlandse taal- en schrijfvaardigheid uitstekend is. Tijdens de opleiding leer je veel over boekhouden. Denk hierbij aan dingen zoals:

  • Berekeningen
  • Balans opmaken
  • Eigen en vreemd vermogen
  • In- en verkoop
  • Belasting

Hiermee heb je een goede basis over boekhouden geleerd en kun je aan de slag binnen een klein tot middelgroot bedrijf. Na de opleiding te hebben gedaan, kun je aan de slag met boekhouden.

Dit heb je misschien gemist